Ознака: реализација

Желба има, недостига реализација

За разлика од претходните години и подолг период, оваа фискална година е создаден т.н. инструмент што врши корекции, т.е. повлекување на нереализираните средства, кој...

Големите планови за езерото Треска се уште чекаат за реализација

Со посебна одлука на Владата во 2013 година, објектот СРЦ „Езеро Треска“ е во целосна надлежност и ингеренција на Општина Сарај. Ќе се донесе...

Задолжувањата во нагорна линија, капиталните инвестиции стагнираат

Експертите укажуваат дека во периоди кога буџетот е ликвиден и кога нема реализација на капиталните инвестиции, тешко можат да се оправдаат задолжувањата Слабата реализација на...

Металурзите испуштија две победи

Отсуството на концентрација и слабата реализација во завршните минути од натпреварите беа причина за двата пораза на Металург Дуелот со српски Партизан беше последната шанса...

(Не)возможниот проект е пред реализација

Нирмал Пурџа веќе се искачи на 11 од 14-те врва, од над 8.000 метри височина, а последните три планира да ги докомплетира до 1...

Тевдоски: Расте реализацијата на капитални инвестиции

Поголема реализација на капиталните инвестиции во второто полугодие и подобри движења во економијата од првичната проекција на Владата за годинава очекува министерот за финансии...

Нови критериуми за подобра реализација на капиталните инвестиции

Владата со нови критериуми за ставање на проектите на листата за капиталните инвестиции во буџетот ќе се обиде да ја подобри нивната реализација. Во...

Металург загуби од Спортинг во борбен меч

Бевме добри до 40-45-та минута и за таа игра им честитам на моите играчи. Причината за поразот ја гледам во лошата реализација, која, пак,...