6.8 C
Skopje
8.12.2021 - 17:37

Ознака: Рајнхард Прибе

Прибе пишува извештај и за правосудството во БиХ

Босна и Херцеговина Извештајот на германскиот експерт Рајнхард Прибе за состојбата во правосудството во Босна и Херцеговина ќе биде готов до крајот на септември или...

До ЕУ преку партија „не лути се, човече“

И по последниот документ на тимот предводен од германскиот експерт Рајнхард Прибе, според согледувањето на институтот за демократија „Социетас цивилис“ од Скопје, се мултиплицираа...

Заев – Прибе: Одговорност од сите за функционална правна држава

Одговорност од сите во државата за да се обезбеди функционална правна држава, е заклучокот од денешната средба на премиерот Зоран Заев со експертот од...

Прибе со истиот говор од 2015-та

Со идентични забелешки искажани деновиве, германскиот експерт практично ги повтори своите ставови искажани и пред четири години, во однос на владеењето на правото и...

Желба има, дискутабилен е капацитетот за спроведување реформи

Дали власта, покрај волјата, има кадар и капацитет да ги спроведе докрај неопходните реформи во судството, здравството, медиумите... е прашањето околу чиј одговор експертите...

Прибе: Изненадување е што една членка на ЕУ за мошне кусо...

Како изненадување ја оцени, Рајнхард Прибе, германскиот експерт за владеење на правото кој ги предводеше експертските групи на Европската комисија во Македонија, одлуката на...

Што ќе донесе реформата на безбедносните служби?

НОВИНАРСКИ ОСВРТ НА МОДЕЛИТЕ ЗА ПРЕСТРУКТУРИРАЊЕ НА БЕЗБЕДНОСНИОТ СЕКТОР (1) Поради големото значење на реформите од областа на безбедноста и високиот степен на јавен интерес...

Прибе: Владеење на правото е императив за реформите во Македонија

Немам детален увид во она што се случуваше, што е направено во текот на изминатите две години по однос двата извештаја што ги изготвивме...

Се сопнаа ли амбициите за експресно гласање на реформските закони

Дискусијата и гласањето во Собранието се искомплицираа кај клучните закони според забелешките во извештајот на Рајнхард Прибе - законите за реформи во правосудството и...

Дали 17 април е новиот ден Д

Враќањето на опозицијата во парламентот е важно за Владата заради гласањето на законите од планот 3-6-9, за кои е потребно двотретинско мнозинство. Имено, и...