Ознака: рајмонда

Балетската претстава „Рајмонда“ во МОБ

Балетската претстава „Рајмонда“ од Александар Глазунов ќе биде изведена вечерва, во 20 часот, во Македонската опера и балет. „Рајмонда“ е балет во два чина....

Раскошната балетската класика „Рајмонда“ во МОБ

Во Македонската опера и балет, во вторник на 26 март, со почеток во 20 часот ќе биде изведена балетската претстава „Рајмонда“ од Александар Глазунов. „Рајмонда“...