9.8 C
Skopje
6.12.2021 - 12:50

Ознака: раце

Лицето и опачината на средствата за дезинфекција

Колку се навистина ефикасни и безбедни средствата за дезинфекција на рацете, чија масовна употреба драстично се зголеми во периодов кога државата функционира под превезот...

Медицински совети – Како дејствуваат средствата за дезинфекција на рацете

Средството за дезинфекција е делотворно и доста практично, доколку немате пристап до вода и сапун, а морате да ги измиете рацете. Според одредбите на...

Раце мијат и суперхероите

Во соработка со Државниот санитарен и здравствен инспекторат во општината Центар во основните училишта на нејзината територија во тек е кампања за правилно миење...

Посигурни ли се парите во рацете на жените

Трендот на доминација на дами во европските и во светските финансиски институции како да се пресликува и во Македонија, што остава простор за анализа...