Ознака: расчистување

Расчистување на депонијата кај пелагониската база

Во општината Крива Паланка се расчистуваше депонијата што беше создадена кај пелагониската база. На расчистениот просторот од страна на надлежните служби во општината е...

Брзото расчистување на „Рекет“ ќе значи позитивна оценка за Македонија во...

Францускиот амбасадор во Македонија, Кристијан Тимоние, изјави дека случајот „Рекет“ заслужува итна реакција од надлежните органи, но и дека претставува еден вид вежба за...

Невремето нанесе големи штети на овошките и дрвјата во Преспа

Надлежните служби започнаа со расчистување на теренот во Преспа и проценки на штетите на овошките, по големото невреме проследено со силен дожд и врнежи...

МВР: Почнавме акција за расчистување со политизацијата на Министерството

МВР преку соопштение вчера информира дека актуелното раководство почнало сериозни реформи внатре во Министерството, за расчистување со затекнатата состојба и за враќање на угледот...