11 C
Skopje
21.2.2019 - 11:33

Ознака: распуст

Зимскиот распуст да се искористи за решение на проблемот со учебниците

Иако во изминативе 12 години се испечатени учебници за околу 300 предмети, сепак голем е бројот на стручни предмети по кои учениците воопшто немаат...

Градежни работи им го продолжија распустот на учениците во ,,Гоце Делчев”

Градежници работат на фасадата на основното училиште ,,Гоце Делчев". Во објектот не се одржува настава. Родители револтирано реагираат дека градежните работи требало да се...

Учениците на распуст, е-Дневник пишува неоправдани

Учебната година заврши уште пред еден месец, во Министерството за образование и наука се изврши и министерска смена, со тоа што Арбр Адеми од...

Утре завршува учебната година

За околу 270 000 средношколци и основци, од кои околу 20 000 првачиња, утре е последниот училишен ден и почеток на летниот распуст. Учениците-полуматуранти овој...