Ознака: расказите

Раскази за расказите, 6

Тресок пред кафуле. Скап автомобил, лош возач! По подолга пауза, се качив на велосипедот. „Фолксвагенот“ одамна го продадов, па се префрлив главно на пешачење, но...

Раскази за расказите, 4

Раскажува соседот Никола, за време на карантинот: „Еднаш со Свето бевме по работа во ’Сковин‘. Тогаш копавме тунели за цистерни за вино. Тунелот требаше...