-4 C
Skopje
19.1.2019 - 8:03

Ознака: рангирање

Македонија 84-та во светот според глобалната конкурентност

Македонија е рангирана на 84. место во Извештајот за глобалната конкурентност што го изработува Светскиот економски форум. Во извештајот за 2018 година се вклучени 140...

Со новата „математика“ има пет кандидати за преземање на врвот кај...

Бразил, Франција, Белгија, Англија и Хрватска се во трка за првото место, кое досега го имаше Германија. Македонија би требало да скокне 5-6 места...

„Глобал фајерпауер“: САД, Русија, Кина, Индија и Франција со најмоќни војски

Меѓународни воени експерти објавија рејтинг на најмоќни армии во светот на специјализираниот воен портал Глобал фајерпауер (Global Firepower) за 2018 година. Според најновиот рејтинг,...