39.8 C
Skopje
2.8.2021 - 15:41

Ознака: Рамнотежа

САД го претвораат Пацификот во база за битка со Кина

Откако многу години постојано беа вклучени во копнени операции, американскиот марински корпус се враќа на своите корени како поморска експедициска сила, и тоа на...

Глобалната рамнотежа на моќта по ковид-19

Пандемијата на ковид-19 е веројатно првата вистински глобална криза во дваесет и првиот век. Единствената модерна историска паралела на економските нарушувања предизвикани од микроскопски...

Шумски градинки како алтернатива за таблетите и за мобилните телефони

Децата во шумските градинки не само што добиваат чист воздух и природна светлина туку на тој начин им се развиваат и имагинацијата, самостојноста, креативноста,...

Рамнотежата на сајбер-моќта

САД, Кина и Русија имаат најразвиени сајбер-оружја и затоа се сметаат за сајбер-суперсили на глобалната сцена. Нивните сајбер-капацитети се еднакви со нивните конвенционални воени...