Ознака: ракетна несреќа

Радијацијата во Русија зголемена помеѓу четири и 16 пати по ракетната...

Нивото на зрачење во рускиот град Северодвинск се зголеми меѓу 4 и 16 пати на 8 август, по несреќата за која властите открија дека...