Ознака: ракета-носач „Иркут“

Претставена новата ултралесна руска ракета „Иркут“

Руското министерство за одбрана ги претстави техничките карактеристики на новата ултралесна ракета-носач „Иркут“. Материјалот е објавен во новиот број на списанието „Вселенска техника и технологија“,...