Ознака: разузнавачи

Балканска атака над американските разузнавачи

Сериозно заболување засега познато како синдромот Хавана, за кое не се знаат причините, ги напаѓа американските разузнавачи, дипломати и нивните семејства... Најновиот ваков случај...

Уапсени руски шпиони во Давос?

Швајцарската полиција во август уапсила двајца руски разузнавачи во Давос, под сомнение дека планирале подготовки за шпионски активности за време на Светскиот економски форум. Како...

Британските тајни служби „упаднале“ во белгискиот телеком

Британската служба за електронско разузнавање ГЦХК во текот на 2013 година извршила упад во мрежата на белгиската државна телекомуникациска компанија „Белгаком“, се тврди во...

Опасни разузнавачки мирудии во политичките манџи

Поделеноста по разни основи што е присутна во македонското општество се продлабочи уште повеќе по обелоденувањето од највисоко владино ниво на безбедносно-разузнавачките информации дека...