Ознака: Разлика

Полова разлика, одвоено играње, потценетост или…?

ШФМ се обидува да ги анимира што повеќе девојчињата, притоа организиравме кампови за активните шахистки, а поднесовме проект и до ФИДЕ, која потоа ни...

Како да разликуваме омикрон од настинка

Иако омикрон варијантата на коронавирус дава многу симптоми слични на обичната настинка, можно е да се направи разлика и соодветно да се постапи. Покрај тоа...

Двојка со најголема разлика во висината

Џејмс Лустед (33) и сопругата Клое (27) се посебна двојка. Девојката е висока 162, а тој 109 сантиметри и влегоа во Гинисовата книга на...

Разликата меѓу инфекција и контаминација со коронавирусот е квалитативна разлика

Асимптоматските случаи што се позитивни на пи-си-ар тест треба да се тестираат и со серолошки тестови, бидејќи ако пи-си-ар е позитивен, а серолошките тестови...

Силаги: Во вториот дел на ЕП се полага многу на тактиката

Физички и психички подготвените ракометари добро знаат кога треба да ја нагазат топката или, пак, да стиснат на педалот за гас. Репрезентациите што ќе...