Ознака: раздолжување

Заминуваат во странство за да се раздолжат дома

Хрватска Околу 270.000 хрватски граѓани во Хрватска имаат блокирани банкарски сметки, вели статистиката на државната Финансиска агенција (ФИНА). Минатата година бројот на блокирани граѓани изнесуваше...

Тевдовски: Не планираме нови средства за раздолжување на општините

Процесот на раздолжување на општините е во тек, а министерот за финансии Драган Тевдовски е оптимист дека општините ќе го запазат законскиот рок за...

Брзо задолжување, скапо раздолжување

Брзите кредити функционираат во развиените земји. Тие не се замена на кредитирањето од страна на банките, туку дополнително зголемување на кредитниот потенцијал. Овие небанкарски...