20.8 C
Skopje
25.6.2021 - 5:34

Ознака: Развојна банка

МФ, ЕИБ и Развојна банка потпишаа договор за нови 100 милиони...

Договор за нови 100 милиони евра евтини кредити од Европската инвестициска банка (ЕИБ) со кои ќе се поддржат најмалку 300 проекти на домашни мали...

Преку трите линии бескаматни кредити од Развојната банка обезбедени 44,1 милиони...

Преку трите кредитни линии, Ковид 1, 2 и 3, од Развојната банка на Северна Македонија, обезбедени се ликвидни средства во вкупен износ од 44,1...

Одобрени се 631 бескаматни кредити со ковид 1 линијата на Развојната...

Вкупно 631 бескаматни кредити се одобрени од ковид 1 линијата од Развојната банка, во износ од 4,7 милиони евра, информираше министерката за финансии, Нина...