Ознака: развива

Прашање што го мачи светот: Може ли да се фати...

Едно од најзагрижувачките прашања што си го поставуваат сите откако се прошири новиот коронавирус е дали оние што веќе го прележале можат да заболат...

Пентагон развива оружје против руските хиперсонични проектили

САД брзаат со развојот и производството на суперсонично офанзивно и одбранбено оружје, додека Русија и Кина веќе распоредија проектили за кои тврдат дека патуваат со...

Книга што ја развива емпатијата кај децата

Во претпразничниот амбиент на книжарницата „Литература.мк“ на улицата Македонија беше промовиран новиот роман за деца „Брзосплетковска 63 и случајот со смрдливите чорапи“ од авторката...

Економијата треба да се развива со кинески, а не со балкански...

Факт е дека од независноста до денес Македонија не остварува сериозни стапки на раст. Македонија и македонските граѓани, со ова темпо, нема никогаш да...

Каква технологија ќе се развива во следните 50 години?

Често напредокот во технологијата отвора нови врати за креативни решенија на фиктивните идеи кај научниците што стануваат реалност. Со текот на времето може да...

Осигурителната индустрија континуирано се развива

Осигурителната индустрија во нашата земја во последнaта декада забележа огромен пораст во сите сегменти на своето функционирање: бруто-полисираната премија (БПП), број на продадени договори...