11.8 C
Skopje
19.10.2021 - 2:32

Ознака: „Разбистри сѐ“

Новиот закон за минерални суровини треба максимално да ја штити животната...

Постапките за давање концесии за експлоатација на минерални суровини не се доволно транспарентни за жителите на локалните заедници, ископувањето на песок и чакал од...

Низа забелешки за предлог-законот за инспекциски надзор во животната средина

Граѓанскиот инспекциски совет (ГИС) утврди низа забелешки на Предлог-законот за инспекциски надзор во животната средина, кој го објави Министерството за животна средина и просторно...

Формиран Граѓански инспекциски совет во рамки на кампањата „Разбистри сѐ“

Поради потребата за поефикасна соработка меѓу Државниот инспекторат за животна средина и граѓанскиот сектор, која ќе придонесе за размена на знаења и искуства, но...

Шумската полиција 20 години е неопремена, a шумите ја плаќаат цената

Преклопување на надлежноста на шумската полиција и шумочуварите, несоодветната опрема и малиот број на кадар се неколку од причините поради кои шумите во Македонија...

Владата да овозможи јавен увид на извештајот за Охридскиот регион до...

Барање од Алијансата за застапување и лобирање „Разбистри сѐ“ Граѓански организации и високообразовни институции од Алијансата за застапување и лобирање „Разбистри сѐ“ бараат вклучување на...

Поддршка од претседателот Пендаровски за кампањата „Разбистри сѐ“

Претседателот Стево Пендаровски со приклучување кон герила акцијата „Дали би ја пиеле оваа вода?”, ја објави поддршката на кампањата за застапување и лобирање „Разбистри...

Започна кампањата за животна средина „Разбистри сѐ“

Институтот за комуникациски студии (ИКС) со онлајн прес-конференција ја започна кампањата за застапување и лобирање „Разбистри сѐ“, која ќе трае во текот на 2021...