36.8 C
Skopje
28.7.2021 - 19:38

Ознака: радост

Ансамбл што ја раскажува приказната за радоста и болката на Македонецот

„Танец“ има поставено високи стандарди за негување и обработка на македонската песна, игра и свирка, уште во 1949 година и нив ревносно ги почитува...

Се искажува радост за човековиот опстанок и за новиот почеток

Денот со кој започнува новата година има посебно значење. Психолозите велат дека човекот е свесно суштество, а во неговиот ум отчукува биолошки часовник преку...

Радост

Првата (а можеби и единствената) песна што ни паѓа напамет кога ќе помислиме на еврејската музика е, секако, „Хава нагила“. Ведра песна, која со...

Позитивниот однос значи на животот да се гледа со радост

проф. д-р Кирил Темков Основното за секого е тоа што постои. Но најумните луѓе секогаш посочувале дека е важно човековото постоење да биде човечно, животот...

Коралната нијанса со оптимизам и радост ќе ја одбележи 2019 година

До крајот на 2018 година останаа уште неколку дена така што полека можеме да ги сумираме впечатоците за неа и да се согласиме дека...

Корчагинци даруваа радост и насмевки

Во пресрет на новогодишните празници, 26 ученици од III-7 самоиницијативно се организираа и со сопствени пари купија новогодишни подароци за штитениците од Заводот за...