Ознака: радон

Радонот одговорен за смртта на 90 до 180 луѓе годишно во...

Во Словенија секоја година умираат меѓу 90 и 180 луѓе од изложеност на радон, гас што предизвикува карцином на белите дробови, соопшти денеска словенечката...