24.8 C
Skopje
31.7.2021 - 8:45

Ознака: Радио Скопје

Малку руска музика, малку зурли и тапани а потоа слоуфокс, фокстрот,...

Како се пречекувала Нова година со Радио Скопје? Пишува: Блаже Миневски „Исток нѐ отпиша, Запад не нѐ запишува“ е една репликите што остана да се памти...

Последните 13 дена – планета Лајкучкудасамне

Пред триесетина години, во 1983-1989, бев шеф на претставништвото „Далмацијатурист“ во Скопје и ме поканија на Радио Скопје да дадам оцена и информации за...