Ознака: работодавачи

Заев: Дијалог и партнерство за задоволни работници и работодавачи

Државата е стабилна и финансиски ликвидна, треба да сметате на својата Влада на својата држава, тука сме да помогнеме, истакна премиерот Зоран Заев во...

Државите во регионов најголеми работодавачи

Последните истражувања на ЕБРД, која го следи развојот на земјите во транзиција, покажуваат дека претпријатијата во државна сопственост во просек сѐ уште вработуваат половина...

Девет услови кои работодавачите мора да ги исполнат за да добијат...

Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска, ја објасни постапката за добивање на финансиска поддршка за работодавачите, за исплата на плати во октомври,...

Активисти поставија инсталации со бројот на заболени пред фабриките во Штип

Во текот на денешниот ден во Штип, арт активистите спроведоа акција поврзана со неодговорното однесување на работодавачите, превозниците, работниците и институциите, откако беа заразени...

Работодавачите што ќе користат помош за плати три месеци не смеат...

Работодавачите што ќе користат помош за исплата на плати три месеци не смеат да отпуштат работници. Ваква измена на уредбата за субвенционирање на придонесите...

Луѓето повеќе им веруваат на своите роботодавачи, отколку на владите

Вашингтон, 22 јануари 2019 (МИА) – Луѓето во светот имаат поголема доверба во своите компании отколку во политичките лидери, покажа истражување кое во исто...

Бремените жени дискриминирани од работодавачите

Бремени жени кои биле вработени на определено време годинава најмногу поднеле претставки до Комисијата за заштита од дискриминација, бидејќи останувале без работа веднаш откако...