17.5 C
Skopje
16.7.2019 - 23:16

Ознака: работни места

Форд укинува 12 илјади работни места

Американскиот производител на автомобили „Форд” соопшти дека ќе укине 12 илјади работни места во Европа, како дел од плановите за реструктуирање. Во соопштението се...

Роботите ќе ги преземат светските фабрики до 2030 година

Скоро 20 милиони работни места во производството ширум светот се под закана да бидат автоматизирани и преземени од роботи до 2030 година, стои во...

Слободни работни места има, квалификуван кадар нема

Промени во регулативата за работни односи, преквалификација на невра­ботените, креирање добро пла­тени места, се препораките за регрутација на квалитетна работна сила и поголема конкурентност...

Пазарот на трудот на Западен Балкан и понатаму се подобрува, иако...

Невработеноста во земјите од Западен Балкан се намалува и достигна историски најниско ниво во најголем дел од земјите. Стапките на невработеност во земјите се...

Во админитрацијата се пополнуваат испразнетите места од 2017 година

Со објавените огласи за вработувања во јавната администрација се пополнуваат испразнетите места од втората половина од 2017 година и тоа нема да направи зафаќања...

Со закон ќе се дефинира кои позиции се политички, а кои...

Транспарентност при изборот и разрешувањето на раководителите на државните институции и точно дефинирање кои позиции се политички именувања, а кои се професионални, е целта...

Со развој на регионален пазар до нови работни места

Воспоставувањето заеднички пазар ќе го направи регионот поконкурентен, ќе значи нови работни места, намалување на трошоците, побрз проток на стоки и луѓе и повеќе...

Фрамацевтскиот гигант „Новартис“ затвора околу 2.200 работни места во Швајцарија

Швајцарскиот производител на лекови „Новартис“ денеска најави дека во следните четири години ќе укине околу 2.200 работни места во Швајцарија, со цел, преку консолидација...

Исчезнуваат ли трајните работни места?

Можноста за наоѓање трајна работа се намалува. Уделот на привремени вработувања во Европската Унија се зголеми од 11 отсто во 2002 година на 13...

Повеќе од 7 илјади слободни работни места на сајтот на Агенцијата...

На пазарот на труд во Македонија моментно има 7.145 слободни работни места објавени на веб страницата на Агенцијата за вработување. - Магационери, молери, продавачи, раководители...