28.2 C
Skopje
25.6.2019 - 14:26

Ознака: Работнички права

Барања за унапредување на работничките права

Протестни маршови во организација на повеќе синдикати се одржаа вчера во Скопје, како дел од одбележувањето на Меѓународниот ден на трудот, 1 Мај, кој...

Работниците сами да се изборат за своите права

Во пресрет на 1 мај Македонија нема јасна политика за флексибилност на работните односи и за заштита на работниците, идните напори не треба да се...

Која е најтешката работа на бродовите за крстарење?

Голем број на млади луѓе од Македонија, поради лошите услови за работа и малите плати, започнаа да си ја бараат среќата на бродовите за...

Глобален бунт во „Гугл“

Вработените во „Гугл“ го прекинаа извршувањето на секојдневните обврски, излегувајќи пред седиштето на компанијата во Калифорнија, во знак на протест за проблемите со кои...

Работничките права на жените во фокусот на „Прво па женско“

„Шест часа работа, 6 часа култура, 6 часа активизам, 6 часа одмор“ е застапувачкиот предзнак на шестото издание на фестивалот за феминистичка култура и...