Ознака: работниците

Брегзит се одрази и на платите на работниците

Велика Британија станува сè позатворена економија поради брегзит, а долгорочните штетни импликации за продуктивноста и за платите ќе го чинат просечниот работник 470 фунти...

Работниците на пиедестал

Одбележувањето на годинешниот Меѓународен ден на трудот е сосема различно од претходните години, се наоѓаме во една турбулентна и комплицирана состојба, испреплетена со економска...

Индустријата ги губи работниците

За тоа кол­ку но­ви­те по­да­то­ци, од­нос­но на­ма­лу­ва­ње­то на бро­јот на ра­бот­ни­ци­те е сиг­нал за вло­шу­ва­ње на со­стој­би­те и ка­ко да се дој­де до на­ми­ну­ва­ње...

КСС: Пандемијата покажа колку се важни безбедноста и здравјето на...

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) уште од почетокот на пандемијата сериозно го сфати новиот предизвик со кој се соочуваме и континуирано укажува и бара...

Канада и Австралија ново елдорадо за работниците од светот

Според податоците на институтот „Бостон консалтинг груп“, поврзани со темата за глобалниот пазар на трудот, Канада и Германија во 2020 година станале двете најпосакувани...

Каде се задржуваат работниците најдолго во една фирма

Идејата да му се остане лојален на еден работодавец цел живот ги зачудува повеќето помлади луѓе, иако овој модел не беше невообичаен пред само...

Европските влади се откажуваат од поддршката за работниците

Државните мерки што помогнаа да се зачуваат милиони работни места за време на карантинот предизвикан од пандемијата, полека почнаа да се откажуваат наспроти предупредувањата...

Синдикатите бараат безбедни услови за работа и редовни исплати за...

Сојузот на синдикатите на Македонија апелира до надлежните институции при носењето евентуална одлука за затворање на текстилните компании во Штип, на работниците да им...

ССМ: Работниците треба да го искористат своето право на глас

Сојузот на синдикати на Македонија денеска преку соопштение го изнесе својот став за претстојниот референдум. Од ССМ сметаат дека работниците на претстојниот референдум треба да...