Ознака: работните места

МОТ: Младите масовно ги губат работните места

Работните места на младите лица се на удар од пандемијата, посочува Меѓународната организација на трудот (МОТ). Едно од шест млади лица престанало да работи...

Пандемијата ги коси и работните места

По првичните информации за раст на невработеноста во месеците март и април како резултат на мерките за сузбивање на пандемијата, економистите укажуваат дека бројката...

Случувањата во Европа се прелеваат и врз македонската економија

Со скратувањето на полицискиот час, и Македонија ги почна првите чекори кон постепено враќање кон секојдневието, па со право повеќемина си го поставуваат прашањето...

Државата застана зад стопанството и граѓаните

Владата на нашиот северен сосед како никогаш досега во својата историја, но и пошироко во регионот, излезе со пакет брзи и решителни финансиско-економски мерки...

Ангеловска: Да се зачуваат работните места за да рестартира економијата

Да го заштитиме секое работно место, секој да има средства за да го преживее и преброди овој период. Да ја заштитиме ликвидноста на буџетот...