36.8 C
Skopje
4.8.2021 - 18:36

Ознака: работи

Враќање на поранешните патеки во практикувањето на надворешните работи на САД

Откако претседателот Трамп ги напушти практиките на своите претходници, за новиот американски претседател Џо Бајден повторно има конкретни индикатори дека паѓа под влијание на...

Доста цмиздрите, за достоинството се работи

Нашата битка да ти била битка на Европа сама со себе. Да си го одржи зборот. Македонската приказна е тест дали на ЕУ може...

„Големиот брат“ се јави и за пописот

Изјаснувањата на меѓународните претставници во врска со некои закони уште пред тие да бидат и официјално потпишани и да стапат во сила не претставуваат...

Работи со кои ќе се збогуваме заедно со 2020 година

Две илјади и дваесеттата година започна како и секоја друга година досега, со планирање на работите и со споделување мемиња за тоа како „ова...

За животот се работи

Морам да признаам дека досега не сум слушнал лидерство во криза што ја негира, избегнува и изобличува реалноста. Освен кај нас. Театралноста, исклучивоста, самобендисаноста...

За македонските работи!

Очигледно е дека бугарската политичко-општествена елита е во постојана координација, затоа едни го осудуваат македонизмот, други го признаваат политичкиот македонизам, трети не го признаваат...

Мадона работи на филм, наводно станува збор за биографија

Мадона откри неверојатна вест, а тоа е дека работи на филм со оскаровката Диабло Коди. Популарната пејачка на својот инстаграм-профил сподели кратко видео со...

Коментирањето судски пресуди (не) значи мешање во внатрешните работи

Дали јавното „дипломатско“ поздравување на сѐ уште необјавена (и неправосилна) судска пресуда е директно мешање во независноста на македонскиот правосуден систем или, пак, стимул...

Тур де Франс сериозно работи да има и трка за жени

Сериозно работиме на проект за трка за жени и сакаме тоа да биде што е можно поскоро. Сакаме да комуницираме со сите, не само...

Работи на кои богатите никогаш не трошат пари

Кога ќе се спомне богатство, обично помислуваме на бунди, луксузен накит, скапи часовници... Сиромашните и граѓаните со средни приходи се во состојба со години...