Ознака: работилници

Безброј активности и работилници, а медали дури и во Абу Даби

Во текот на минатата година училиштето ги реализира и веќе традиционалните настани „Тука сме, заедно сме, а можеме повеќе“ и „Храна, поезија и музика“,...

Театарскиот сценограф Јан Папелбаум со работилници и предавање

Дводневна работилница за театарска сценографија насловена „Модерното на сцена (Сонот на куќата)“, под менторство на театарскиот сценограф Јан Папелбаум (Шаубуне, Берлин, Германија), ќе се...

Работилници за поддршка на жените и на самохраните мајки

На жените им е потребна едукација за нивните права и потреби, како и препораки за воспоставување родова еднаквост, велат во здружението на самохрани мајки Здружението...