19.8 C
Skopje
17.6.2021 - 9:47

Ознака: работење

Добро управување и информирање во ерата на работење од дома

Многу менаџери оваа година ја третираат промената на работната средина предизвикана од пандемијата како стандардно далечинско работење, иако воопшто не е така во практика...

„Алкалоид“ бележи раст на консолидираните продажби, зголемени инвестиции и нови вработувања

„Алкалоид“ – резултати од работењето за периодот јануари-јуни 2020 година „Алкалоид“ со раст на консолидираните продажби од 10%, со двојно зголемени инвестиции во износ од...

Моловите ќе работат до 22 часот

Владата на денешната седница донесе Одлука за измена и дополнување на Протоколот за редовна работа на моловите. Со одлуката, работното време на овие објекти се...

Затворени два угостителски објекти во Охрид, кои работеле и покрај забраната

Безбедносната состојба на подрачјето на седум општини што ги покрива СВР Охрид е стабилна. Изминатово деноноќие, во периодот од 07.00 часот вчера на 07.00...

Вработените во Европската комисија ќе работат од дома

Европската комисија (ЕК) донесе одлука повеќето вработени да работат од дома од понеделник, 16 март, поради коронавирусот, изјави за „Ројтерс“ лице кое работи во...

„Алкалоид“ – резултати од работењето за периодот јануари – септември 2019...

„Алкалоид“ има раст на консолидираниот извоз од 19 отсто, раст на консолидираната нето-добивка од 26 проценти, инвестиции во износ од 603 милиони денари и...

„Алкалоид“ забележа раст на консолидираниот извоз, нето-добивката и на инвестициите

„Алкалоид“ со раст на консолидираниот извоз од 19%, раст на консолидираната нето добивка од 26%, инвестиции во износ од 603 милиони денари и 127...