Ознака: Пчиња

Петнаесетгодишник се удави во Пчиња

Петнаесетгодишник од селото Љубодраг влегол во вода од ископ на сепарација на реката Пчиња и починал. Како што соопшти МВР, телото на малолетникот го пронашле и...

Зголемен водостој на Дојранско Езеро, Вардар и Пчиња

Зголемено е нивото на Дојранското Езеро, на Вардар кај Железен мост Скопје, Велес и кај Демир Капија, и на Пчиња кај Катлановска бања, во...

Двојно намален водостојот на Пчиња

Двојно е намален водостојот на Пчиња во однос на септемврискиот просек, а намалени се и нивоата на Вардар кај Јегуновце, Крива Река и Брегалница...