3.8 C
Skopje
20.10.2021 - 5:50

Ознака: пчелари

По неколку сиромашни години, солидна сезона за пчеларите

Пчеларите од бродската општина се презадоволни и истакнуваат дека по подолг период имале приноси, по пчелно семејство, поголеми од десет килограми, за разлика од...

Обука на идни млади пчелари во Кавадарци

Во Кавадарци синоќа се одржа првата работилница наменета за пчелари почетници од проектот Инкубатор за органско пчеларство „Витач“ на која предавач беше Мирољуб Голубовски...

Пчеларите бараат еднаков третман со другите земјоделски гранки

Веќе со години приходите од оваа дејност се нула, а трошоците за опремата и за репроматеријалите се двојно зголемени и повеќето од долгогодишните пчелари...

Помали приноси на мед годинава во Штип

Пчеларите од штипскиот регион годинава повторно ќе бележат ниски приноси на медот во споредба со подобрите години, но и со приносите на медот на пчеларите...

Македонските пчелари на саемот во Каменово

Претставници од повеќе пчеларски здруженија од земјава, деновиве беа во посета на Меѓународниот саем за пчеларство и мед во Каменово, Србија, каде што близу...