10.8 C
Skopje
18.10.2021 - 0:43

Ознака: Психолошки

„Силуети“ – збирка психолошки раскази

Издавачката куќа „Антолог“ неодамна ја претстави книгата „Силуети“, прва збирка раскази на Станка Бајлозова-Барламова. Според авторката, станува збор за психолошки раскази, вкупно осум, кои...

Најголемиот психолошки експеримент во историјата е во тек

Една од клучните карактеристики на луѓето е приспособливоста, а таа дојде до израз во текот на пандемијата, наведува психијатарот Џорџ Ваилант од универзитетот „Харвард“,...

Џорџ Клуни снима психолошки трилер

Дејството на светскиот бестселер „Тангерка“, на писателката Кристин Манган, го инспирира Џорџ Клуни да го сними психолошкиот трилер што ќе се базира на оваа...

Психолошки бариери и национални митови на Балканот

Нашиот весник издвојува пресек на ставови и мислења од наши истакнати дипломати во врска со најактуелното прашање во моментов, односно за спогодбата од Преспа....