3.8 C
Skopje
5.12.2021 - 21:31

Ознака: прошетки

На што да внимаваат граѓаните при прошетка во заштитени подрачја

Дури шест закони опишуваат што сѐ е забрането во природата, меѓу кои е и Кривичниот законик. Законот за заштита на природата, пак, се однесува...

Претпазливо при прошетки низ зелените површини

СЕЗОНА НА ИНСЕКТИ ШТО МОЖАТ ДА МУ НАШТЕТАТ НА ЧОВЕКОТ Она што како превентива треба да го направат граѓаните е кога одат во природа или...

Несовесните Италијанци ги користат домашните миленици за да излезат од карантин?

Дел од Италијанците ги користат домашните миленичиња како изговор за да излезат од карантин, макар накратко, што ги разгневи политичарите како што е Масимилијано...