Ознака: прочистување

И ветингот се преименува во прочистување

Изјавата на евроамбасадорот Жбогар дека „судството и не е во толку лоша состојба“, предизвика реакции на зачуденост во македонската јавност, со оглед на фактот...

Дескоска: Прочистувањето на корупцијата е најзначајниот процес во државата

Корупцијата претставува закана за демократијата и владеењето на правото. Општествата со силни, независни и непристрасни механизми за борба против корупцијата се општества со значително...

Заев: Правосудството мора да се прочисти од нечесните судии и обвинители

Премиерот Зоран Заев се обрати до граѓаните во врска со правосудството и судските процеси кои се во тек, притоа порачувајќи и на јавноста дека...