Ознака: процесот

Раздели, па владеј (со Македонија)

Во пресрет на самитот на ЕУ, за помалку од две седмици, Бугарија деновиве лансира нов предлог за разделување на пакетот во кој се Албанија и...

„Дидактика за родители“ дава нови насоки во процесот на учењето

„Дидактика на родители“ е трета по ред научно-стручна публикација од универзитетскиот професор Деан Илиев. Поточно, ова е прва публикација од овој вид во нашата...

ЕУ одобри 14 милијарди евра за процесот за проширување

Државите-членки на Европската Унија дадоа зелено светло за одвојување 14,2 милијарди евра за претпристапната финансиска помош за периодот 2021-2021, во корист на процесот за...

Уште една година изгубена за процесот за проширување

Стручњаците за европска интеграција се сомневаат дека ќе се остварат декларираните заложби на официјалните лица на ЕУ дека до крајот на годината ќе дојде...

Европската интеграција на Македонија – оживување на процесот

Процесот на европска интеграција за Македонија е во ќор-сокак. Поточно, нема никакво поместување на патот кон Европската Унија за ниту една од земјите на...

Светот треба да покаже лидерство во процесот на вакцинација

Државите веќе треба да планираат да го вакцинираат своето население на годишно ниво, но, според сегашното темпо, ќе им треба двапати подолго за да...

Организирани транснационални криминални групи планираат „влез“ во процесот на имунизацијата

Интерпол веќе објави глобално предупредување за можни потенцијални криминални активности поврзани со фалсификување, кражби и нелегално онлајн рекламирање и продавање на вакцините против ковид-19...