Ознака: ПРОЦЕСИТЕ

Нов политички упад во историското толкување на процесите

Во еден инсцениран „амбиент на одбележување на историски момент“, Али Ахмети порача дека „не постои национална историја на оваа земја без Националната ослободителна војска...

Во ЕУ се „кове“ дигитално евро, Македонците сѐ уште преферираат кеш

По веста дека Европската централна банка (ЕЦБ) ги истражува можностите за воведување дигитална евровалута, претставниците на Народната банка на Македонија посочуваат дека ги следат...