Ознака: Проф. д-р Ѓорѓи Малковски

Речани – последната битка за слободна Македонија

Поради неуспехот од преземените воени акции за уништување на партизанскиот одред „Димитар Влахов“ во 1942-1943 година, бугарската војска и полиција, во целосна немоќ и...