25 C
Skopje
18.10.2019 - 17:13

Ознака: Проф. д-р Мимоза Рајл

Уметноста не е веќе архаичен романтичен мит

Веќе еден и пол милениум над нас кружи планетарното прашање за статусот на уметничкото дело во виртуелната епоха. Дали уметничкото дело во дигиталната епоха...