28.7 C
Skopje
18.7.2019 - 17:59

Ознака: проф. д-р Кирил Темков

Кога им правиме добро на другите, корисни сме и за себе

проф. д-р Кирил Темков Целиот човечки свет е всушност големо мнозинство од личности. Секоја има особен живот и свој лик. Секој за себе е Јас,...

Со книгите ние сме сопственици на сите човечки знаења

проф. д-р Кирил Темков Има еден другар што никогаш не го изневерува оној што се потпира врз него. Си стои тивко на страна, самиот чека...

По правиот пат сигурно и задоволно се движиме!

проф. д-р Кирил Темков Постарите можат да им кажат на помладите дека идеалите тешко се остваруваат. Исто така, тие можат да им укажат дека...

Учењето ни ги отвора портите на знаењето и нe прави подобри...

проф. д-р Кирил Темков Покрај важните нешта, секогаш има нешто што е поважно и нешто што е најважно. Станува збор за оние нешта што...

Истакни се со добро поведение, а не со бели!

проф. д-р Кирил Темков Едно дете, живо како и сите други на негова возраст, понекогаш претерува во однесувањето. Премногу вика, не се смирува и силно...

Градењето добри односи со луѓето трае цел живот!

проф. д-р Кирил Темков Јас сум оптимист затоа што знам, верувам дека се може да биде подобро и дека ќе надвладеат добрите луѓе и правилните...

Мерата никому нема да му создаде мака

проф. д-р Кирил Темков Како на скапоценостите, така времето не им минува ни на позитивните морални идеи и поуки. Некои од нив траат илјадници...

Ако не мислите за другите и тие нема да мислат за...

проф. д-р Кирил Темков Состојбите во животот често бараат луѓето да им посветат мисли, внимание и дејност за нивно поправање. Болестите, тешкотиите, сиромаштијата, немањето,...

Ближниот е дел од мојот живот!

проф. д-р Кирил Темков Блиските луѓе ги познавам и препознавам. Со нив ме врзуваат контакти, со нив имам подолга или пократка врска, заеднички случки, меѓусебно...

Гледајте на нештата од нивната подобра страна

проф. д-р Кирил Темков Јас сум оптимист затоа што знам, верувам дека сѐ може да биде подобро и дека ќе надвладеат добрите луѓе и правилните...