Ознака: професори

Ниту професорот ниту ученикот не треба да користат телефон на настава

ПРОФЕСОРИТЕ БИ ПОДДРЖАЛЕ ЗАБРАНА ЗА КОРИСТЕЊЕ ПАМЕТЕН ТЕЛЕФОН НА ЧАС Паметните телефони не само што го одвлекуваат вниманието на часовите туку имаат и низа други...

Есејот и граматиката – најтешки за матурантите

Професорите во училиштата за средно образование одржуваат дополнителна и консултативна настава за учениците што доаѓаат и прашуваат како да го совладаат она што не...

Преобразување на образовниот систем

Стекнувањето на карактеристиките на учениците како што се самодоверба, иновативност, креативност, кои треба да ги добијат уште во првите години на основното образование, се...

Професори од Оксфорд на ЕСРА

На универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА-Скопје се одржаа две предавања од истакнати професори од универзитетот „Оксфорд“ во Англија. Во големата аула, професорката Ана Јирвуд одржа...

Во скопското ООУ „Блаже Конески“ одбележен Денот на мајчиниот јазик

Иднината е во нашите деца и ученици, тие треба да го продолжат патот на нашите дедовци и прадедовци, да го негуваат и зачуваат македонскиот...