14.8 C
Skopje
13.7.2020 - 1:43

Ознака: професори

Најактивните во училишниот весник станаа врвни писатели и професори

Ристо Ќортошев во спомен на соученицит од гимназијата „Цветан Димов“ Од крајот на 1944 година секоја недела имавме работни акции во или надвор од градот,...

Во Хрватска продолжува штрајкот на професорите

Во Хрватска денеска почнува нова рунда штрајкови во основните и средните училишта, а претставниците на синдикатите ќе се сретнат со министерот за образование Јосип...

Каде е вината за професионалната деградација на наставниците и професорите

Вината за ваквите состојби може да се бара на повеќе страни, од домашното воспитување на децата, мешањето на политиката, до несериозниот однос на одделни...

„Кабирија“ е првиот нем филм што има оригинална филмска музика

Марио Маријани и Марко Пешетели, италијански пијанисти и професори По повод прикажувањето на филмот „Кабирија“, класика на италијанската нема кинематографија, придружуван во живо на пијано...

Кога изопачениот мозок ти чува грб

Ги слушам бројките во јавноста. Милион евра... осум милиони... триесет милиони... ситнурија... Јас кога бев мегафон на Грујо, кога ги бранев криминалите на режимот...

Сами купуваме хемикалии за да работиме

ПРОФЕСОРИ РЕАГИРААТ Институтот за хемија на Природно-математичкиот факултет пред десетина години беше една од ретките високообразовни институции, во која професорите активно се занимаваа со наука....

„Бисери“ на политичарите за економија

Коста Стоименовски Челните луѓе на македонската влада најавуваат подготвеност да држат лекции за економијата! А познато е дека лекции држат даскалите и професорите, додека политичарите...

Лажните дипломи причина за отказите на професорите

Во последните два месеца од хрватските училишта заминале 222 професори повеќе во споредба со истиот период лани, а како една од причините за зголемениот...

Нема професори по физика, математика…

Училиштата во Хрватска сѐ потешко доаѓаат до професори по физика, математика, хемија и информатика. На бироата за вработување во оваа земја има најмногу невработени...

Најкорумпирани лекарите, цариниците, полицајците, професорите

Корупцијата како феномен денес претставува сериозна закана за функционирањето на правната држава. Тоа значи дека наместо да владее правото со неговите норми, владеат поединци,...