Ознака: против

За и против пописот

Опозициското ВМРО-ДПМНЕ започна да ги собира граѓанските потписи со кои ќе бара поништување на Законот за попис, според кој, во април, конечно треба да...

Балканот со различни политики против коронавирусот

Во Србија има зголемување на бројот на новозаразени и се најавуваат нови мерки за спречување на ширењето на коронавирусот, Хрватска вчера ја симна забраната...

Без пардон во борбата против корупцијата

Блокадата од Бугарија не е оправдување Македонија денес да е една од најкорумпираните држави. Некогашните блокади од Грција не можат да бидат алиби што...

САД предничат во производството на вакцини против коронавирусот

Според анализата на податоците од страна на компанијата „Ерфинити“, САД располагаат со капацитети за производство на речиси 4,7 милијарди дози на вакцината против ковид-19...

Власта неефикасна против пандемијата и корупцијата

Албанија Во Албанија има политичка поделба и таа е во групата на политички нестабилни и најнеразвиени европски држави. По доаѓањето на Еди Рама, претседателот...

Со физичка активност против коронавирусот

Сите возрасни лица треба да практикуваат најмалку 150 минути интензивна физичка активност неделно, затоа што тоа е важно за благосостојбата и за менталното здравје...

Кој од македонските политичари ќе се вакцинира прв

Голем број светски политичари веќе најавија дека тие ќе бидат меѓу првите што ќе ја примат вакцината против ковид-19, а меѓу нив се споменуваат...

ЕУ ги проширува овластувањата на Европол за борбата против тероризмот

Европската комисија предложи да ѝ ги прошири овластувањата на Европската полициска агенција (Европол) и да ги зајакне контролите на надворешните граници како дел од...

Да се стави крај на неказнивоста на злосторствата против новинарите

Само во изминатата деценија, речиси 1.000 новинари во светот беа убиени поради нивната работа, а сторителите целосно или делумно поминуваат неказнети за своите злосторства....

Транспарентност, но и умешност на менаџирање на средствата за борба против...

Квалитетни и квалификувани луѓе што во еден коректен натпревар на конкурентност доаѓаат на раководни места и функции би го дизајнирале државниот апарат да произведува...