14.8 C
Skopje
23.10.2021 - 14:27

Ознака: простор

Излогот може да биде замена за галерискиот простор

Излозите денес го рефлектираат степенот на технолошкиот развиток на човештвото, а истовремено претставуваат и отворени суптилни едукативни визуелни сегменти за минувачите, вели Пирковски Антонио Пирковски,...

Кина ги зачести воените прелети во тајванскиот воздушен простор

На 4 октомври, 56 кинески воени авиони влетаа во Тајванската зона за идентификација на воздушната одбрана (АДИЗ), што е најголемиот упад откако островот првпат...

На уметниците им треба поддршка, на градот култура на јавен простор

Фасадите на зградите 44a и 46а на скопска Рузвелтова се „тапетирани“ со 130 црно-бели портрети на уметници, културни работници и креатори на културна политика,...

Се збогатува просторот во основното училиште „Свети Климент Охридски“ во Бутел

Изминатите два месеца општинските власти на Бутел интензивно работеа на облагородување на просторот во основното општинско училиште „Свети Климент Охридски“. Како што информираат општинските власти,...

Пет трика за визуелно зголемување на просторот

Со неколку паметни трикови инспирирани од дизајнот на ентериерот, можете да научите како визуелно да ја направите просторијата поголема. Користете контрасти и светли бои:...

„Гугл мапс“ влегува и во затворен простор

„Гугл“ работи напорно за да ја направи апликацијата „Гугл мапс“ што е можно покорисна, така што повремено воведува нови функции, а една тукушто стана...

Град Скопје ќе отстранува билборди за пешаците и велосипедистите да имаат...

Градот Скопје почнува акција за ослободување на јавниот простор во време на корона и се придружува на семејството европски и светски градови кои за...

Простор во центарот на градот ќе добие нов лик

Во Делчево започна уредувањето на површината од стариот градски пазар. Просторот во центарот на градот, кој досега личеше на депонија, ќе добие нов лик....

Нов уреден простор никнува под железничката станица

Исчистената депонија што со години го нагрдуваше просторот под железничката станица, сега, на задоволство на граѓаните, се претвора во урбана уредена површина, која му...

Ослободување на просторот

(Додипломска работа на ученичка од средно насочено училиште ЈБТ - насока архивистика и библиотекарство) Во овој извештај од мојот престој во оваа непозната (во моментов...