10 C
Skopje
23.10.2020 - 13:12

Ознака: просечна плата

СДСМ: Просечната плата за jули повисока за 4.3 отсто од лани

Просечната месечна исплатена нето-плата во јули 2019 година, изнесува 25.104 денари и според објавените податоци на Државниот завод за статистика бележи раст од 4,3...

Во Словенија просечната плата изнесува 1.108 евра

Просечната нето плата во Словенија во јуни 2019 година била 1.107,96 евра, што е за 0,8 отсто пониска од просечната нето плата во мај. Просечната...

Македонија со најмала просечна плата во регионот

Највисоката просечна плата во регионот за мај оваа година е исплатена во Словенија, а изнесува 1,113 евра, додека најниската е во Македонија, а изнесува...

Заев: Железни опинци ќе облечам, просечна плата од 500 евра во...

Со разрешени бариери, проблеми и пречки, без ниту едно отворено билатерално прашање, Македонија конечно може да прави крупни чекори напред за развој на економијата. Сега мора...

Просечната ланска плата во ноември во Србија била 426,7 евра

Просечната нето плата за ноември минатата година во Србија изнесувала 50.556 динари или според денешниот курс на Народната банка на Србија – 426,7 евра. Таа...

ДЗС: Просечната плата во ноември изнесувала 24.548 денари

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во ноември 2018 година, изнесува 24.548 денари и бележи раст од 5,8 отсто во однос на ноември претходната...

Просечната плата во Хрватска – 846 евра

Просечната нето плата во Хрватска, исплатена во октомври 2018 година изнесуваше 6.281 кунa односно 846 евра. На годишно ниво тоа е реално зголемување за...

Една просечна плата за скромен матурски изглед

Новите генерации матуранти за поубав изглед се подложуваат и на естетски корекции Матурската прослава е круната на завршувањето на средното образование. Младите од безгрижни средношколски...

Finance Think: Порастот на просечната плата во јануари е од сезонски...

Просечната нето плата за 2018 година ќе се движи околу 24.000 денари, оценува Институтот за економски и политички истражувања Finance Think. Наглиот пораст на просечната...