Ознака: прописи

Научивме ли нешто од корона-кризата

Вонредната состојба во основа, всушност, е „брз курс“ за усвојување на моделот на владеењето на правото. Нашата (не)дисциплина, свест и совест за корона-проблемот (како...

Со новите прописи Ф1 повторно ќе ги „открие“ трките

Предложените планови за 2021 година се насочени кон добивање поконкурентни трки, болидите да можат од поблиску да се следат еден со друг, овозможувајќи повеќе...