Ознака: пропаст

„Пропаст“ од Владимир Зарев на македонски

Денеска од печат излегува романот „Пропаст“ од познатиот бугарски писател Владимир Зарев, во превод од бугарски на македонски на Бранислав Мирчевски. Романот е во...

Македонскиот народ ќе пропадне заедно со Југославија!

Викендов се навршија осум години од смртта на еден врвен интелектуалец, македонски политичар и дипломат, Лазар Мојсов. Во декласифицираните документи на британската тајна служба,...

Оскаровските измени однапред осудени на пропаст

Новините за наредното издание се промена на датумот, времетраењето и внесувањето нова категорија за најпопуларен филм Последното доделување на наградите на Американската филмска академија забележа...