Ознака: пронајдена

Во дворот пронашол неексплодирана граната од Првата светска војна

Жител на селото Пашино Рувци од Кривогаштани при вршење на земјоделски работи во својот двор пронашол неексплодирана граната кал.75мм од Првата светска војна. Експлозивната направа...

Пронајдено киднапираното девојче, уште се трага по Малчанскиот бербер

Дванаесетгодишната Моника Каримановиќ од селото Сув Дол во близина на Ниш, е пронајдена жива десет дена откако беше киднапирана од т.н. Малчански бербер, псевдоним...

По 50 години пронајдена изгубена снимка на „Битлси“

Мислам дека тоа е Светиот грал за обожавателите на групата „Битлси“. Се веруваше дека снимката е засекогаш загубена, бидејќи не е зачувана ниту видеокасетата...