Ознака: производство

Крајот на патот за култната „буба“

Дојде најавуваниот крај на производство на култната „буба“ на „Фолксваген“. Германската автомобилска компанија минатата година соопшти дека од јули годинава  ќе престане производството на...

Се очекува поголемо производство на пченица

Според првичните податоци од подрачните единици на Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство, жетвата на житните култури е во полн ек. Јачменот во 2019 година...

Како до попродуктивно земјоделство?

Нашето производство го карактеризираат мала заработка, ниски приноси и високи трошоци. Треба да се подобри технологијата што се користи во земјоделството за да се...

Прекинато производството на „Нутела“ во најголемата фабрика во светот

Производство на „Нутела“ во најголемата фабрика во светот, којашто се наоѓа во северниот дел на Франција, е блокирано веќе една недела поради штрајк на...

Мајските дождови ќе го поскапат медот

Поради ниските температури растенијата не се медоносни, па пчелите не излегуваат од своите кошници и не се хранат, а доколку одгледувачите не ги прихрануваат...

Бугарија се подготвува да произведува автомобили

Како најголема предност за Бугарија се посочува тоа што таа е членка на Европската Унија, но најсериозен кандидат за добивање на фабриката на „Фолксваген“...

Соработката меѓу странските и домашните компании од зaедничка полза

Слабата технолошка развиеност, немањето стандардизација и сертификација, јазови во цената и производството, ограничен капацитет на производство, меките вештини и човечкиот капитал се главните причини...

Колкава е силата на прехранбената индустрија

Овој сектор е тесно поврзан со земјоделското производство во државата, доколку има на располагање доволно суровини со поволна цена, тој ќе се развива и...

Производството на мед може да биде голем извозен адут на земјава

Во време кога сѐ помалку млади луѓе му се посветуваат на земјоделството, младиот Михајло Размовски (25) размислува сосема поинаку и, како што вели самиот,...

„Ербас“ ќе го прекине производството на најголемиот авион во светот

Компанијата „Ербас“ ќе го прекине производството на моделот „А380“, со што ќе го повлече од светскиот пазар својот легендарен „суперџамбоџет“. Европскиот производител на авиони...