Ознака: производители

„Храната е движење“ – мото на првиот „Слоу фуд салон“

Под мотото „Храната е движење“ во хотелот „Александар палас“, во Скопје, ќе се одржи првиот „Слоу фуд салон“. Целта на настанот е да ги...

И производителите се чуделе како уште работат нашите мерни станици за...

Додека само гласно се зборува и многу малку се дејствува за намалување на загадувањето на воздухот, реалната слика е домаќинства што користат јаглен за...

Kомпаниитe во Македонија тешко градат бренд

Зошто македонските компании имаат тешкотии при изградбата на препознатлив бренд? Дали причините лежат во немањето искуство, немањето доволно финансии, малиот пазар...? Иако експертите се...

Намалени цените на индустриски производи на домашниот пазар

Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар, во јуни 2018 година се пониски за 0,3 отсто на месечно ниво, а за...

Производителите на пролетна зелка бараат да се откупува за 10 денари...

Производители на пролетна зелка во селото Сарај, Струмичко, со мирен протест го искажаа своето незадоволство од ниските откупни цени, кои денеска паднаа на 8...

Продолжува протестот на прозводителите на зелка

Производителите на пролетна зелка од Муртино утрово околу 8 часот ја прекинаа блокадата на откупниот пункт, но протестот продолжи во центарот на селото. Незадоволните производители...

Протест на производителите на зелка

Во Муртино, во тек е протест на земјоделците, незадоволни од цената на пролетната зелка. Тие ги блокираа влезот и излезот на село Муртино бидејќи...