Ознака: проект

Проектот „Уметност за сите“ откри многу млади таленти

Националната галерија на Македонија, со поддршка на Амбасадата на Кралството Холандија од 2017 до крајот на 2019 година, го реализира најголемиот проект досега во својата...

Општината Карпош со проект за екогреење во ОУ „Аврам Писевски“

Општината Карпош аплицира на јавниот повик за реализација на „Програмата за намалување на загадувањето на воздухот за 2020 година“, за да добие средства за...

Бочварски: Започна проектот за изградба на локални патишта и улици

Еден од најзначајните проекти што влегува во имплементација оваа година е проектот за поврзување на локални патишта, односно изградба и санација на локални патишта...

Макрадули: Зазеленувањето е дел од имплементацијата на Планот за воздух

Во рамки на Планот за чист воздух, се поддржа проектот „Зелен лист, воздух чист“, иницијатива на Факултетот на земјоделски науки и храна и Шумарскиот...

Проект за поттикнување на креативноста кај децата со посебни потреби

Во организација на здружението на родители на деца со посебни потреби „Надеж“ од Кичево, деновиве во овој град беше реализиран проектот „Поттикнување и промоција...

Французинки за три чрвени

Македонче не е глуп Каталонец или Чилеанец, па масовно да излегува и протестира. Можеш да му земеш и име, идентитет, историја, сестра, ќерка. Ама...

Проектот „Баухаус имагиниста“ во Кинотеката на Македонија

Почнувајќи од денеска па до 23 ноември, во Кинотеката на Македонија ќе се одржува „Баухаус имагиниста“, проект што вклучува работилници, изложба и филмски проекции....

Децата од Чаир преку проект до навики за чиста природа

„Чисти и здрави“ е насловен едукативниот проект што започна да се реализира во претшколската установа „Фидани“ во општината Чаир. Идејата е децата од рана...

Општината Ѓорче Петров со проект за помош на социјално загрозените

Општината Ѓорче Петров го почна проектот насловен „Социјална патролна служба“. Идејата е најнапред да се утврдат, а потоа и да им се помага на...

Со проект на ФАО до подобар живот во руралните средини

Со финансиска поддршка од Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите нации (ФАО) во земјава ќе се подобруваат условите за живеење во руралните средини...