23.1 C
Skopje
25.4.2019 - 14:33

Ознака: проект

Доаѓаат британските уметнички ѕвезди Трејси Емин и Сара Лукас

Проектот „Перцепции“, кој ќе биде претставен во текот на оваа и наредната година низ регионот на Западен Балкан, во соработка со Британскиот совет, опфаќа...

Јоко Оно ги повикува жените на учество во проект за „Октобарски...

Во рамките на 57-от „Октобарски салон“, најголемата регионална изложба на современа уметност, која ќе се одржи во Белград, под наслов „Чудо на какофонијата“, од...

Проект „Мој Карпош – моја картичка“

Општината Карпош oд септември 2018 година ќе почне со реализација на проектот „Мој Карпош - моја картичка“. Тоа значи дека наскоро карпошани ќе можат...

Иако по секој дожд во ГТЦ прокапува се подготвува проект за...

Градскиот трговски центар е едно од главните обележја на Скопје што не е дел од новоизградените градби во изминатите десетина години. Изграден во далечната...

Помош за граѓаните на Кисела Вода при евентуални високи температури

Возило на Црвен крст ќе патролира низ најфреквентните улици во општина Кисела Вода во деновите кога температурата на воздухот ќе биде над 35 степени,...

Преку проект, дружба и маалски детски игри

„На одмор сум, во Скопје сум - општина Центар мисли на мене“ е насловен проектот што го почна оваа скопска општина. Целта на проектот...

Проект за откривање ’рбетни деформитети кај првачињата

„Исправи се“ е насловен проектот што општината Центар ќе го реализира за да ги открие деформитетите на ’рбетниот столб кај првоодделенците. Идејата за еден...

Над еден милион евра за проекти за општините и за планските...

Министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу и постојаната претставничка на УНДП Луиза Винтон денеска ќе го отворат форумот за дефинирање на критериумите за финансирање...

Проект за препознавање вистинска информација од медиумите

Граѓаните да се запознаат како да препознат вистинска информација во медиумите е целта на проектот „Со критичко мислење до граѓани со медиумска умешност –...

Лицата со посебни потреби да се вклучат во создавањето уметност

Според последниот извештај на Европската комисија, ние сме длабоко дискриминирачко општество кога станува збор за лицата со посебни потреби. Во последно време има некое придвижување...